skip to Main Content
Euroopan Omaishoitajien Päivä

Euroopan omaishoitajien päivä

Euroopan omaishoitajien päivää vietetään 6. lokakuuta. Teemapäivän järjestää Euroopan omaishoidon toimijoiden verkosto Eurocarers, jonka jäsen Omaishoitajaliitto on.

Vuonna 2020 ensimmäisenä Euroopan omaishoitajien päivänä tuodaan esiin omaishoidon merkitystä ja omaishoitajien tarvitsemaa tukea. Päivän teemana on ”Olemme omaishoitajia. Meillä on merkitystä. Tarvitsemme tukea.”.

Teemapäivä järjestetään jatkossa vuosittain 6. lokakuuta.

Koronapandemian puhkeaminen lisäsi keväällä omaishoitajien haasteita. Pandemia on tehnyt näkyväksi omaishoidon luonteen, kun sadat tuhannet suomalaiset ja miljoonat eurooppalaiset ovat joutuneet ottamaan vastuuta läheisistään viime kuukausina.

Omaishoitajien ja läheisvastuuta ottavien panosta ja merkitystä on syytä juhlistaa kautta Euroopan, valottaa heidän tilannettaan ja tarjota heille tukea.

Kampanjan eurooppalainen verkkosivu www.carersday.eu on mahdollista lukea myös suomeksi.

Sosiaalisessa mediassa teemapäivä näkyy aihetunnisteilla #CarersDay_EU,  #WeAreCarers_EU, #EuroopanOmaishoitajienPäivä ja #OlemmeOmaishoitajia.

Euroopan omaishoitajien päivän mediatiedote STT Infossa 1.10.2020

Euroopan omaishoitajien päivästä ruotsiksi Folkhälsanin verkkosivulla

Omaishoitoasiaa MTV:n Uutisaamussa (video)  6.10.2020

Omaishoitajat kokevat väsymystä, ahdistuneisuutta ja yksinäisyyttä: Korona vei vapaapäivät ja kulut kasvoivat – ”Osalle tuli pattitilanne” MTV Uutiset 6.10.2020

Back To Top
Translate »